Welkom bij SAT1

SAT1 staat nu al 10 jaar lang voor de meest gedetailleerde satellietopnamen van Nederland.

De pixelgrootte op de grond van deze opnamen varieert tussen de 50 * 50 cm en de 1 * 1 meter.

SAT1-beelden zijn met grote nauwkeurigheid ingepast in het RD-stelsel en u kunt ze direct integreren in uw GIS of in uw digitale kaarten.

Op de site is er de mogelijkheid om te zoeken welke SAT1-beelden er zijn van het gebied waar uw interesse ligt, wanneer het beeld is opgenomen en hoe de kwaliteit is. Het SAT1 archief bevat nu opnamen van 70% van Nederland en van vele locaties meer dan één opname.

U vindt informatie over alle SAT1-beelden tussen 2000 en 2006. Nieuwe beelden zijn snel toe te voegen. U kunt beelden zoeken, bestellen en bekijken. Ook vindt u informatie over de satellieten en de beelden, maar ook over de toepassingen, onder andere in de actualisering van kaarten.

Er zijn voorbeelden van SAT-1 beelden op de site. Indien u een SAT1-beeld hebt gekocht kunt u dat ook altijd en overal op deze manier bekijken met uw gebruikersnaam en password.

SAT1 is een product van NEO, een bedrijf dat gespecialiseerd is in aardobservatie. Het NLR levert de technische ondersteuning voor de site. Voor meer informatie over NEO zie www.neo.nl.